Sveriges bästa campingar

Hur utser man de bästa campingarna? Det beror på vilka förväntningar man har och vad som är viktigt. För någon kan det vara att komma nära naturen och att det är ett lugnt område. För andra är det viktigt att det finns massor av aktiviteter förutom de vanliga faciliteterna som tvättstuga, latrintömning och duschar. För 40 år sedan var det vanligast att se tält på campingen och endast några få hade husvagnar. I dag är det många som har lyxiga husbilar. Att campa har blivit ett sätt att semestra även för de som har pengar medan det förut var vanligast bland de som inte hade råd att åka på utlandssemester, bo på hotell eller hyra stuga. Sverige är ett utmärkt land att campa i och här hittar man otroligt många campingar från de enklast möjliga till femstjärniga anläggningar.

Femstjärniga campingar i Sverige

Pite havsbad är ett klassiskt resmål i Sverige och det är inte utan anledning det kallas för Sveriges riviera. Här hittar du ett magiskt ljus på sommaren eftersom det ligger endast 10 mil från polcirkeln. Här finns det mesta man kan begära av en härlig semester. Vad sägs om kilometerlång strand, spa, äventyrsbad och underhållning av artister? Pite havsbad är Sveriges i särklass populäraste camping som dessutom är femstjärnig. Att det finns ett stort intresse i Sverige för femstjärniga campingar visar sig i form av att fler och fler besöker just dessa. Daftö resort är också en av dem. Den ligger i Bohuslän och erbjuder förutom de vanliga faciliteterna även vandringsleder, utegym, spa och äventyrsland. Andra campingar som räknas till de femstjärniga är bland annat Årjäng Camping och stugor i Värmland, Böda sand på Öland, Apelviken i Halland och Hafsten Resort i Bohuslän. Flera av dessa har även öppet vintertid.

Avkoppling, lugn och natur

För dig som vill ha en lugn semester och njuta av stillhet och natur finns de enklare campingplatserna. Kanske vill du helt enkelt komma bort från äventyrsbad och andra aktiviteter och istället lyssna på ljudböcker eller somna till skogens ljud. Glaskogens camping i Värmland ligger i byn Lenungshammar som har runt 15 invånare. Här ligger husvagnstomterna glest isär och du har skogen nära inpå. Friluftsliv och fiske är de främsta aktiviteterna. De viktigaste faciliteterna som latrintömning och tvättstuga saknas ändå inte. Långsele camping intill Faxälven i Ångermanland är också för dig som uppskattar lugn och avkoppling. Campingen har 32 tomter och du kan både tälta och ha med husvagn. Den ligger vid en liten strand där du har möjlighet att ta ett bad. Andra campingplatser för dig som uppskattar lugnet är bland annat Vindöns camping på norra Orust, Kallsedet Fjällcenter i Järpen och Stora Sjöfallets Fjällanläggning i Gällivare.