Köpa husvagn – bra att tänka på

Med rätt typ av husvagn kan du njuta av campingturer med vänner och familj, året runt. De första husvagnarna kom ut på marknaden under 40-talet och har sedan dess uppdaterats flera gånger om. Idag kan man hitta husvagnar som är precis lika snyggt inredda som ett vanligt hem och som har allt från elspis till en platt-tv på väggen. Att köpa husvagn är oftast en mycket spännande händelse, som kräver en hel del pengar och förberedelse för att köpet ska bli så bra som möjligt. Innan du köper en husvagn bör du ha koll på vad ditt körkort tillåter och hur mycket din kan dra. Utöver dessa punkter bör du lära dig de lagar och regler som gäller för en husvagn på släp och vart du får (och inte får) campa.

Köp begagnat, men undvik fallgropar!

Det finns flera sätt att gå tillväga om man vill köpa sig en husvagn. Trots att husvagnen är mindre kostsam än den större husbilen, så är det fortfarande mest populärt att köpa sin husvagn begagnad. Med lite is i magen kan du se till att hitta en husvagn i riktigt bra skick och till ett betydligt lägre pris än hos en professionell försäljare. Precis som när du köper en bil är det viktigt att du kontrollerar husvagnen innan du betalar för den. Det finns flera fallgropar som man behöver se upp med, t.ex. skador som säljaren inte talat om eller eventuella skulder som fordonet har. För att undvika att du tar på dig skulder från den tidigare ägaren kan du säljaren att logga in på sitt konto på transportstyrelsen. Detta sker med hjälp av BankID, men om säljaren inte är samarbetsvillig kan du själv kontakta myndigheten för att kontrollera fordonets saldo.

Finansiera din husvagn

Du har nu bestämt dig för att köpa en husvagn och letar flitigt runt bland annonser och företag på nätet. Har du redan satt en budget för vad din husvagn får kosta går processen mycket snabbare. Har du inte gjort detta ännu är det hög tid att bestämma en summa som husvagnen inte får överstiga. Få människor sitter med dessa högre summor pengar på kontot, redo att användas för att uppfylla sina husvagnsdrömmar, så det vanligaste är att man behöver finansiera sin husvagn på ett annat sätt. För att ha råd med sin husvagn är det därför många människor som väljer att ta ett lån. Det finns många bra banker och låneförmedlare som mer än gärna hjälper dig med hela eller delar av lånet, behöver du låna pengar är det alltså till ett seriöst företag du ska vända dig för att få en riktigt bra avbetalningsplan.