Permanent boende på en camping

När ekorrhjulet har gått på högvarv för lång tid är det många som har drömmen om att hoppa av. En del gör slag i saken. Vårt konsumtionssamhälle är inte hållbart varken för miljön eller för oss själva som individer. När det känns som om att det har blivit alldeles för mycket är det en lättnad att göra av med alla sina ägodelar förutom det som är mest livsnödvändigt. Att då bosätta sig på en camping kan vara lösningen. Om du fortsätter att jobba kanske du klarar av att gå ner till del- eller halvtid för du kommer att ha mindre kostnader. Du får en fritid som är få förunnat samtidigt som fönsterkuverten med räkningar minskar eller kanske helt slutar att komma. Låter det som en drömtillvaro? I texten som följer kan du läsa om några som har följt sina drömmar men också få tips på hur man kan göra campinglivet till permanent boende.

Året runt-bostad eller sommarstuga?

Det finns de som har husvagnen som året runt-bostad. Sedan finns det kategorin människor som väljer att bo hela sommaren på en camping för att vintertid ha värmen och bekvämligheten som en lägenhet kan erbjuda. Att bo i husvagn eller husbil har blivit en livsstil. Att Lennart bor i husvagn året runt beror på att han hade stora skulder. För att undkomma kronofogden valde han att leva på en camping istället för att bli hemlös. Han trivs dock med sitt nya lugna liv i jämförelse med det tidigare lyxlivet. Stefan och hans familj sålde radhuset som ingen av dem egentligen trivdes i. I början tyckte de att det kändes konstigt men i dag har de vant sig vid livet på campingen. De uppskattar gemenskapen som finns och de konflikter som lätt uppstår i ett radhusområde existerar vanligtvis inte på en camping. Trots att det blir mer vanligt att folk väljer det här livet finns det fortfarande fördomar och många tror att det bara är hemlösa och missbrukare som väljer att bo i husvagn.

Tips för att trivas

Att rensa bort de flesta av sina ägodelar är nödvändigt om man ska bo i husvagn. Många blir förvånade när de ska göra en rensning hemma för de flesta har samlat på sig otroliga mängder av prylar under åren. En del saker måste man förstås behålla för att göra livet i husvagnen bekvämt och praktiskt. När man inte har plats för stora sängar till exempel är det istället viktigt att ha en bra bäddmadrass. Till exempel Tempur bäddmadrass är bra för ryggen och gör att du kan sova bekvämt även i husvagnen. Husgeråd måste du vanligtvis rensa bort det mesta. Tänk efter vad det är du kan tänkas behöva och behåll bara det, inget annat. Kläder och handdukar måste du förstås ha men samma gäller här att du måste rensa och åter rensa. Tvättmöjligheter och dusch använder man på campingens servicehus men toalett vill de flesta ha sin egen i husvagnen.