Campingsemestra i Europa

Är du sugen på att uppleva Europa men kanske har en liten budget eller helt enkelt föredrar att vara ute i naturen? Då kan en campingsemester vara något för dig. Packa ner allt du behöver i en bil och ge dig iväg på ett äventyr du sent kommer glömma. Under en campingsemester får du uppleva Europa på ett helt nytt sätt jämfört med vanligt turistande.

Förbered din campingsemester

Under förberedelserna bör du se till att du har en någorlunda plan för vad som ska hända och vad du behöver. Nummer ett på prioritetslistan borde vara en bil. För att spara pengar kan du kolla på begagnade bilar och se vad du kan hitta för guldkorn där. Välj en bil som är hyfsat bränslesnål medan den samtidigt har det just du föredrar. Till exempel tillräckligt många säten, stark luftkonditionering eller bra högtalare. Se till att du packar tillräckligt med kläder utan att överdriva, det går att tvätta under semestern om något skulle bli smutsigt. Under förberedelserna måste du också tänka på vad du ska och inte ska göra under din campingsemester. Försök undvika vanliga misstag många gör när det kommer till camping som att inte boka i tid, enbart stanna på campingplatsen eller att alltid åka dit alla andra åker. Det är din resa så gör den så unik du kan och fokusera enbart på vad du vill göra, se och uppleva.

Välj var du ska åka

När du ska bestämma var du vill åka är det bra om du kollar runt lite online först. Kolla vad som är populärt och var andra åker samtidigt som du kollar upp lite udda platser dit det kan vara coolt att åka. Du kanske vill besöka någon av Europas bästa campingplatser och då måste du först kolla upp vilka de är och var de ligger samt hur de kan passa ihop med resten av dina resplaner. Därefter är det bra att boka så tidigt du kan för att försäkra dig om att de har plats åt dig när du vill åka dit. Ett annat tips är att försöka lista ut vilka vägar som tillhör Europas finaste vägar och försöka hitta campingplatser utefter någon av dem. Då försäkrar du dig om att området är vackert samtidigt som du kan hitta egna smultronställen längs vägen. När du planerar din semester bör du vara noggrann med att lägga upp lagom etapper och lagom tid vid varje plats så att du verkligen hinner se och uppleva allt som finns på varje ställe. Ta många pauser när du kör mellan olika campingplatser och våga köra mindre omvägar som verkar fina. Men se till att din planerade resa ändå kan genomföras under den tänkta tiden du vill vara ute och resa så att den inte överskrider ledighet och budget.