Hitta bostaden för campingfantasten

Om du gillar att semestra och campa är det smart att bo på ett sätt som underlättar ditt intresse. Förvisso är idén med att campa att komma hemifrån, men beroende på hur mycket du vill campa och din ekonomiska situation finns det mycket att beakta när du ska byta bostad.

Köpa bostad

Att äga sin bostad är skönt. Då kan du planera lång tid framåt, göra renoveringar, bygga utbyggnader och få ett hem precis som du vill. Som campare blir det också lättare att äga kringutrustning. Förutom tältet, så är det många campare som också vill ha en cykel, kanot, cykelvagn, husbil eller husvagn. Då är det smart att ha en bostad där du lätt kan förvara allt. Det enklaste sättet att köpa bostad på är genom att gå ut på en bostadssajt och titta på hus och lägenheter. Ett tips är att satsa på bostadssajten Boneo som har flest kommande bostäder på G av alla bostadssajter. Då hinner du före andra spekulanter och har större chans att verkligen köpa drömhemmet.

För cykelcamparen

Tillhör du hardcore-gänget, camparna som cyklar med all utrustning på cykeln? I så fall kan du egentligen bo var som helst, så länge din cykel är säker. Eftersom du troligtvis har investerat i en bättre cykel, så är det smart att köpa en bostad där cykeln är säker. Om du köper en villa har du naturligtvis ett garage och mycket plats, men om du bor i lägenhet kan du behöva tänka till innan du byter bostad. Hur säkert är förrådet? Många cyklister har cykeln på balkongen eller i hallen. Köp en bostad där cykeln garanterat står säker. En balkong är också ett bra förvaringsställe för cykelkärran.

All inclusive-camparen

Är du snarare en all inclusive-campare? Bil, kanot, cykel, större tält, sköna campingstolar, gasolkök och hängmatta. Du vill verkligen njuta när du campar. Hitta en skön plats i naturen eller en bra camping att stanna på ett tag. Du behöver du mer plats. Om du vill bo i lägenhet kan det vara smart att rent av hyra ett säkert förråd för din utrustning. Eller så köper du en bostadsrätt i en bostadsrättsförening som verkligen satsat på säkra förråd i källaren. Du vill inte investera i en massa roliga utrustning som är stöldbegärlig – och bli av med alla dina saker. Eller gå omkring och oroa dig.

Det bästa för all inclusive-camparen är ofta att bo i villa med garage. Gärna ett rejält garage. Särskilt om ni är en familj. Med eget garage kan du bygga en kanotställning i taket. Då är kanoten säker, men inte i vägen.

Var är det bäst att bo?

Var i landet är det egentligen bäst för en campingfantast att bo? Naturligtvis där du trivs, har din familj och ditt jobb. Men om du planerar att flytta och längtar efter att komma närmare naturen, så kan det vara klokt att tänka igenom vilken slags natur som du vill campa i. Är det fjällen, skärgården, finare campingar, vid en havsstrand eller möjligheten att fiska i små bäckar och åar? Över hela Sverige finns det fina campingplatser att upptäcka.