Allt om camping

Att campa är ett spännande äventyr som både är mysigt och en minnesvärd upplevelse! Man kan campa både med husbil, husvagn eller tält. När man campar kommer man närmare naturen och det är viktigt att följa Naturvårdsverkets föreskrifter och respektera naturen.

Camping med husbil eller husvagn

Många tycker om att campa med husvagn men det har blivit allt mer vanligt att man skaffar sig en husbil. En husbil har fördelen att vara ett mobilt hem och är perfekt att köra runt med och stanna på en vacker, valfri plats. Nu finns det smarta solceller till både husvagn och husbil, så man inte behöver oroa sig för bristen av elkontakter på en öde plats. Husbilar har till exempel ofta bra modern utrustning och smart inredning som optimerar ytor. De har även tåliga väggar och tak vilket är viktigt för ett tryggt boende. Fördelen med husbil eller husvagn, är att man har mer bekvämligheter som sovplats, dusch, toalett eller kök där man kan laga mat. Precis som med en husbil, behöver även villan eller större byggnader ett hållbart tak. Då kan man, om man bor i Stockholm, anlita professionella DM Tak för både reparationer och nybygge av fina tak! Många idag väljer att campa då camping är allt mer populärt på semestern eller som en minisemester med ett weekendäventyr.

Att campa med tält

Att välja ett tält när man campar, kan vara riktigt mysigt och enligt den svenska allemansrätten kan man tälta fritt i naturen något enstaka dygn på en plats. För ett par går det bra att inte behöva be markägaren om lov, men är man en större grupp ska man fråga om lov. Tältar man upp i fjällen finns det stora ytor där man inte stör någon.

Något som är viktigt är packningen man tar med sig. Det finns många bra bra tips på rätt packning vid camping som man kan tänka på. Ett av det viktigaste man ska ta med sig är ett stormkök, särskilt om man är ute i vildmarken. Då kan man lätt laga till enklare mat och värma upp konserver. Man kan gärna tänka på att ta med sig några extra bärbara laddare till mobilen. Det är smart att se till så att laddarna och mobilen är fulladdad. Skulle man ha akut behov av kontakt med omvärlden som vid en nödsituation, kan det rädda liv. Mat är viktigt och man kan ta med sig pulversoppor, konserver, torkad mat eller till exempel energibars. Är man ett par som campar, kan det bli riktigt romantiskt. Vad är mer romantiskt än att finna en vacker plats, slå upp tältet och grilla under stjärnorna tillsammans under en filt?