Packa rätt inför campingen

Vill du säkerställa att din campingsemester blir så fin och fantastisk som möjligt? Då får du inte glömma bort vikten av rutiner och kunskap. Det är inte ovanligt att man tänker som så att en campingsemester är hur avslappnande och fridfullt som helst, men i praktiken blir det annorlunda. Kläderna är ständigt fuktiga, tältet läcker in och flugor och insekter irriterar. Det beror dock inte på att naturen är dålig eller att camping är något som man bör välja bort. Orsaken till att din campingsemester inte blir som du önskat beror på din egen okunskap. Du har helt enkelt fel utrustning med dig och är inte förberedd nog.

Bästa packlistan

Tält: Att välja rätt tält är en av de viktigaste saker för att din camping ska gå bra. Fundera på hur många tältet ska rymma och även i vilket väder som ni kommer att campa. För den som inte vill köpa ett tält finns det även möjlighet att hyra. Det viktigaste är att du väljer ett tält av hög kvalitet och som tål väta, vind och rusk.

Förbered mobilen: Vi säger inte att du ska stirra ner i mobilen hela din campingsemester, men sanningen är att en väl förberedd mobil kommer att vara till stor hjälp. Du kan bland annat ladda ner appar från nabo.se som hjälper dig med fastighetsskötsel när du inte är tillgänglig hemma på plats, appar som hjälper dig att hitta vägen (GPS) och appar som ger överlevnadsråd i nauren. Ta med dig en power bank för att inte få slut på batteri.

Sovsäck och liggunderlag: Du måste se till att du är varm och kan sova gott om natten och för det krävs det att du har ett bra liggunderlag och en ännu bättre sovsäck. Det är viktigt att sovsäcken är varm nog för att du inte ska frysa, samtidigt som den inte får behålla fukt inne, utan ska andas ordentligt. Vi rekommenderar att du väljer en dyrare sovsäck framför sovsäcken från 80-talet som du (eller dina föräldrar) sparat i källaren. Se till att även köpa ett bra liggunderlag som gärna är mer än 1 cm tjockt.

Belysning: Det kommer att bli mörkt på kvällarna – mörkare än du tror. Se därför till att du har med dig bra belysning när du campar. Det kan t.ex. vara solcellslampor som du laddar upp under dagen när solen är ute, men komplettera gärna även med en pannlampa, ficklampa och mängder med batterier.

Köksutrustning: Det är inte alla som campar på en lite lyxigare camping där matbutik och restaurang finns på plats och då behöver du kunna tillaga din egen mat. Ta med dig ett stormkök och lär dig redan innan hur man använder sig av det. Bestick, koppar och tallrikar i plast är det bästa alternativet för den som vill återanvända dukningen om och om igen.