Fallgropar på en campingsemester

De flesta är överens om att camping är en härlig semesterform. Här får du möjlighet att uppleva naturen på ett nära och prisvärt sätt. Det kan dock, som med allt annat, finnas situationer där campinglivet inte blir så bekvämt som du tänkt dig. I den här situationen listar vi några av de vanligaste fallgroparna och hur ni kan undvika dem.

Hygienen blir bristande

En sak som alltid är svår när ni bor ute, även på en camping, är att sköta hygienen ordentligt. Det finns inte samma tillgång till dusch och rinnande vatten som ni är vana vid. Detta samtidigt som ni inte har samma personliga utrymme som de flesta har i sina vanliga hem. Det här kan skapa konflikter och vara dåligt för hälsan. Se därför alltid till att planera så att ni kan tvätta er regelbundet och att ni har med er allt ni behöver. Om ni är ute och vandrar kan ni till exempel i förväg hitta lämpliga vattendrag och markera dem på kartan. Tänk också på att ta med särskild tvål om ni ska tvätta er i en sjö, bäck eller havet.

En annan sak som blir viktig är tandhygienen. Även här behöver ni tillgång till vatten för att kunna borsta minst två gånger om dagen. Se till att ha gått till tandläkaren innan ni ger er iväg för det är inte kul att få tandvärk när ni är ute och campar. Om du haft stora problem med tänderna tidigare kan det vara klokt att skaffa sig implantat i Stockholm för att minska risken för tandproblem. Om du har tänder som behöver bytas ut och inte har fixat implantat i Stockholm är det god tid att boka in ett besök nu.

Ni har inte vårdat utrustningen

Campingutrustning måste vårdas ordentligt både under resan och när ni kommit hem. Impregnera och städa ur tältet noga. Putsa och vaxa kängorna. Diska alla kokkärl noga. Se till att sätta upp en tydlig rutin när ni kommer hem så att ni är säkra på att det här är gjort. Utöver det är det också smart att funktionstesta utrustningen i god tid innan det är dags att ge sig iväg. Möss kan ha festat på era sovsäckar eller så kan plasten i en gammal luftmadrass ha gett upp och behöver lagas eller ersättas.

Alla är inte på samma plan

Camping är förenat med fler konfliktmöjligheter än många andra semestrar. Ni lever närmare inpå varandra och det är inte alltid man har samma bild av vad en lyckad camping är. Det gäller särskilt när barnen blir äldre. Det är inte alltid man som förälder tänker på att deras behov förändras då. Se till att alltid planera tillsammans så att allas röster blir hörda. För att få tonåringarna att bli mindre missnöjda med att följa med kan en så enkel åtgärd som att fixa ett eget tält åt dem räcka. Med ökad egen integritet blir tältlivet mindre slitsamt.