Förbered dig inför campingsemestern

I dessa tider med en pandemi som fortfarande pågår kan det vara svårt att veta vad du vill göra på din semester nu när ingen bör resa utomlands. Svenskar är väldigt vana vid att resa utomlands under semestern och nu när det inte är rekommenderat får du hitta på andra sätt att spendera semestern på. Ett hett tips är att campa i vårt vackra land. Med en campingtripp får du leva lite basalt ett tag och känna hur det känns att leva i harmoni med naturen. Det är en upplevelse du kommer minnas för livet.

Packa rätt

Inför en campingresa är det viktigt att du får med dig allt du kan behöva under tiden du är borta. Anpassa din packning efter hur länge du ska vara borta, var du ska åka och hur du tänkt ta dig runt och bo. Oavsett hur länge du ska vara borta är det bra att ha en necessär med allt det viktiga du behöver för personlig hygien samt mediciner och första hjälpen-kit. I din necessär bör du ha tandborste och tandkräm, solskyddsfaktor, handkräm, schampo och balsam, smärtstillande, magsjuketabletter, personliga mediciner, tvål, pincett, myggspray och omega 3 tillskott så att du håller energin uppe. Sedan bör du packa kläder efter väder och se till att du har lite av varje eftersom vädret snabbt kan ändras här i Sverige. Packa ner lagom med teknikprylar som telefon, laddare, powerbank, hörlurar, kamera och andra personliga saker utan att det blir för mycket. Fokusera på vad du verkligen behöver och vet att du kommer använda. Glöm inte all utrustning du behöver för att kunna genomföra campingen. Till exempel liggunderlag, sovsäck, tält om du vill tälta, kylväska, något att sitta på, köksredskap och belysning av något slag.

Gör upp en plan

Kolla upp var du vill åka och se till att du har en uttänkt plan inför campingsemestern. Lägg upp en rutt du ska ta dig längs om du tänkt förflytta dig. Beroende på vilken typ av boendesituation du tänkt dig behöver du kanske boka campingplatser i förväg. Speciellt om du tänkt besöka någon av Sveriges bästa campingplatser är det viktigt att du förbokar din campingplats eftersom de tar slut väldigt snabbt. Om du tänkt bo flera dagar eller till och med veckor på en och samma campingplats kan du behöva boka så långt i förväg som upp till ett år. Om du vill vara lite mer flexibel och impulsiv kan du ibland behöva campa fritt i naturen utan den “lyx” som en campingplats kan erbjuda i form av toaletter, duschar, vatten och el. Då måste du i förväg kolla upp vad som gäller för camping med husvagn eller husbil i naturen eller vad som gäller för tältning i naturen. Det är oerhört viktigt att du inte lämnar något efter dig när du lämnar din camping i naturen eftersom skräp inte är bra för naturen. Tänk också på att inte campa på någons tomt eller privata ägor.