Camping – en allt mer populär semester

Det går inte att sticka under stol med att det blir allt mer vanligt att välja camping till sommarsemestern. I Sverige är camping mycket uppskattat och över sex miljoner människor campar i landet varje år. Naturen i landet är fantastiskt fin och på senaste tiden har somrarna varit både långa och väldigt heta. Det finns flera sätt att campa på, t.ex. genom att slå upp tält eller köra husbil eller ta med en husvagn. Du behöver inte ha något annat körkort än det vanliga B-körkortet som går att ta på valfri körskola i Sverige för att köra med husvagn, vilket gör att camping blir tillgängligt för betydligt fler människor.

Mängder med platser att campa på

Är du ute efter en riktigt bra campingplats så har Sverige mängder med fina platser och områden att besöka. Några campingar är mer kända än andra, som t.ex. Böda camping och Hafsten Resort. Här nedan kommer du att hitta ett flertal olika campingplatser som du kan använda dig av när du vill få till en riktigt härlig semester a la charter, fast utan att faktiskt behöva lämna landet. Kom ihåg att populariteten kring camping gör att det ofta är fullbokat om du är ute alldeles för sent. Vill du ha en plats på någon av de finaste campingarna i Sverige bör du därför se till att vara ute i så god tid som möjligt. Ibland kan det till och med löna sig att vara ute ett år i förväg för att säkerställa en plats.

1. Hafsten Resort

2. Ansia Resort

3. Böda Sand

4. Pite Havsbad

5. Apelviken

6. Gustavsvik

7. Sonjas Camping

8. Västervik Resort

9. Årjäng Camping

10. Byske Havsbad

Vad kan man göra på en camping?

Tänker du på hur det var att campa på 90-talet och tror att det är samma sak idag? Då är du verkligen helt ute och cyklar. Campingarna idag går inte att jämföra med hur det var förr när man slog upp tält eller husvagnar och hade matchande träningsoveraller på sig. Idag är många campingar faktiskt mer lika femstjärniga hotell där du får tillgång till mängder av olika aktiviteter. Vissa erbjuder dig möjlighet att rida, paddla kanot, hyra cykel eller åka ut på vattnet och fiska.

En campingsemester är ingenting utan möjlighet att kunna bada, eller hur? Men du behöver inte bada i slummiga sjöar längre. Majoriteten av alla campingplatser har en pool och det är inte ovanligt att poolerna är fulla med vattenrutschbanor och andra skojiga aktiviteter dagarna i ända. Att campa är inte något som bara passar för barnfamiljen eller för det äldre paret, utan camping är något som alla borde testa på åtminstone en gång i sitt liv. Välj mellan lyxiga spa-campingar där du har tillgång till ångbastu och massage eller välj en camping som är full med actionfyllda upplevelser. Valet är ditt!