Vad är ett tält?

 

Denna fråga känns nästan dum i mångas öron, då de allra flesta faktiskt redan vet vad det är men ett tält kan variera stort.

Att tälta är inte kantat av lika många bekvämligheter som en husvagn, men många anser att känslan av frihet är desto större. Även tält finns i många olika modeller och storlekar. De finns anpassade efter olika klimat och efter olika syften. Många gånger består de av två skikt: Ett yttertält som står emot väta, vind och insekter, och ett innertält som fångar upp luftdrag och ytterligare insekter. Det gör att man faktiskt kan sova riktigt bekvämt ändå, utan surrande myggor runt öronen.

Maglagningen är förvisso inte lika bekväm som husvagnen, men inte mindre mysig för det. Här kan man välja mellan att laga mat över öppen eld eller använda sig av ett stormkök. Om det är en större variant av tält kan man till och med få plats till ett gasolkök.

När man har bestämt sig för att tälta på sin semester, bör man gå igenom vad man måste ha med sig och sålla bort sånt som inte är nödvändigt. Här bör inte laptoppen ligga som prio ett. Sedan beror det självklart på om ni ska tälta på ett campingområde, eller om tanken ligger i vildmarksliv. Vid det sistnämnda alternativet är oömma, varma kläder att prioritera. Till det kommer även liggunderlag och sovsäck. Något som är väldigt viktigt är även något att göra upp eld med, någon form av kniv samt självklart en första-hjälpen-låda. Är tanken att vandra är lätt packning en regel. Om själva tältningen sker i närheten av bilen är det inte lika viktigt. Man skräddarsyr helt enkelt semestern efter situationen.