Vad är en husvagn?

 

En husvagn är något som enklast förklaras med ett hem på hjul.

Att campa med husvagn innebär att man skapar en så bekväm semester som möjligt. Hur en husvagn ser ut invändigt varierar ganska mycket, och de finns även i flera storlekar. Dock kan man säga att grundtillbehören är desamma mellan de olika husvagnarna. Du kommer att hitta sängar, antalet varierar med storleken på vagnen, en kökssektion där du kan laga mat, eventuellt diska samt förvaring för de vanligaste köksartiklarna. Toalett är också standard att det ingår, och är det en större husvagn finns det till och med ibland en mindre dusch.

Utöver dessa hittar du självklart en sittavdelning med bord och soffor. Hur många personer som ryms runt bordet varierar även det med storleken på vagnen. Många gånger går det även att sänka detta bord till samma höjd som sofforna. Genom denna funktion kan man omvandla en matplats till en extra sovplats.

Som ni själva hör, så blir det som ett komplett “mini-hem”. Idag finns det oftast tillgång till Wifi på de olika campingarna. Det gör att man kommer även att kunna ta med bekvämligheter som surfplatta och dator. Ofta är även husvagnarna utrustade med en TV-antenn, men även TV har börjat ingå i utbudet på många campingar. Då menas inte de traditionella TV-salar som många erbjuder, utan en enhet som man kan koppla in i TV-n i husvagnen. Dock är det så att de flesta TV-leverantörer idag även erbjuder direktsändning via nätet, så även om du enbart har med dig laptop eller surfplatta så har du full tillgång till hela TV-utbudet.

Många som campar för naturupplevelsens skull kan då tycka att TV:n gott kunde ha stannat hemma. För dem kan just denna typ av semester även innebära en paus från all teknologi, som mer och mer tar över vårt samhälle.

Hur många av dessa bekvämligheter som man faktiskt använder i sin husvagn är i mångt och mycket en smaksak. Många som är långliggare använder de offentliga duscharna och de offentliga diskrummen. Då spar de på vattnet som de har i husvagnen. Dessutom kan det vara så att man inte vill fylla vattentanken vintertid då vattnet kan frysa. Även kan det på sitt sätt vara smidigare att använda de offentliga toaletterna, då det inte är så trevligt att tömma och rengöra den cisternen.