Vad är en campingvagn?

 

Står du och velar mellan husvagn och tält? Du kan sluta med det nu, för det finns faktiskt ett mellanting. Det är varken en husvagn eller tält, det är mer både och. Enkelt förklarat kan man säga att grunden är byggd på en släpvagn och formen vid utfällt format är av en husvagn. Konstruktionen i sin tur består av kraftig tältduk dragen över en hopfällbar ställning. Då den är hopfälld ser den ganska exakt ut som en släpvagn.

Ser man på insidan av den så är det två sektioner. En upphöjd del (över hjulhusen på släpet) som består av madrasser, det vill säga en sovdel. Nedanför den är ett golv där man kan ställa upp bord och stolar om man önskar. Man kan även använda denna del till luftmadrasser för fler sovplatser.

Själva campingvagnen kan även kompletteras med ett yttertält, och därmed har man i stort sett lika mycket utrymme som med en husvagn.

Fördelen med en campingvagn i jämförelse med en husvagn är att den kräver inte lika mycket plats inför vinterförvaring, samt att den inte känns lika klumpig bakom bilen. Nackdelen är att den inte är anpassad för att campa vintertid.