Spendera weekendresan med camping!

När det stundar helg och alla gått hem från jobbet på fredagen är det många som inte har en susning om vad de ska hitta på. Det slutar kanske med att de inte gör någonting alls – varken produktivt eller glädjefyllt. Med denna artikel vill vi lyfta det både potentiellt billiga såväl som glädjefulla alternativet: camping. Det finns många sätt att campa på och platser att resa till, vilket gör camping till ett av de kanske bästa sätten att spendera en weekend på; vill man ta det hela till sin spets kan man gå så långt att spendera sin lång-weekend i utlandet och samtidigt campa för att lyfta äventyrligheten till nya höjder.

Camping med tält

Du behöver inte åka speciellt långt för att njuta av en campingresa i sin enklaste form. Med hjälp av Google kan du lätt ta reda på potentiella campingområden på cykelavstånd och det behöver inte kosta mer än tältet, sovplatsen och proviant för campingtiden. Om man kan kombinera det med lite fisketur blir det även nyttig och färsk fisk till maten.

Camping med husvagn

Äger du en husvagn behöver du inte vara rädd för att utnyttja den även om det bara är för en weekend. Det finns massor av campingplatser runtom i Sverige som lämpar sig bra för en campingtur med husvagn och då kanske kan man också ta ett dopp i en närbelägen sjö. Fördelen med husvagn framför ett tält är att du inte behöver förlita sig på naturen och vädrets nyck. Om du inte äger en husvagn eller inte har råd att köpa en, kan du istället hyra en husvagn över weekend som ett bra budgetalternativ. För en vecka kan du hitta husvagnar för ca 2000-3000 kronor.

Camping med husbil

Har du möjligen en husbil då har du allt du behöver för att ta din familj ut på en härlig weekendresa som heter duga! Med husbil krävs det mindre förberedelser till skillnad från husvagn, den kräver ingen omständlig montering, inpackning och påhängning och dessutom är den enklare att köra och parkera. Det är också lättare att finna övernattningsplatser. Nackdelarna är att en husbil kostar mycket mer än både tält och husvagn dels i inköp, men även i underhåll, service, försäkring och skatt. Men har du råd att lyxa till din weekend med att hyra en husbil, så finns även det alternativet till en kostnad av ca 9000-12000 kronor per vecka.

Camping utomlands

Det händer att svenskar i modern tid inte bara reser ut i världen för att uppleva nya miljöer och kulturer, utan även tar med sig tält och campar utomhus på de platser där de tillbringar sin weekend. Fördelarna med detta är att du slipper betala för boende och kan spendera mer av pengarna på shopping, färdbiljetter eller sightseeing. Samtidigt får du helt andra möjligheter att på nära håll uppleva naturen och vildlivet i det land du har rest till . Var dock försiktig och ta reda på graden av faror och risker i området och ta med tillräckligt med överlevnadsutrustning i form av förbandslåda, mobiltelefon, kniv, stormkök och friluftsservis.