En äventyrscamping i skogsmiljö

 

Få saker är så avkopplande som att strosa runt bland lingontäckta tuvor i skogen. Bara kunna ströva runt utan något särskilt mål, kanske plocka lite bär till efterrätt, eller svamp till middagen. Ett av de smidigaste boenden man kan ha om man tänker sig en skogscamping, är att ta med sig ett tält. Du kan leva ut hela “scoutkänslan” på detta sätt, precis som man ser i så många filmer. Man samlar ihop ved för att kunna laga mat över öppen eld. Ta med lite mashmallows i packningen så att ni kan grilla dem över elden under kvällen, eller några äpplen är inte heller fel att grilla på pinne.

Att bestämma var man ska campa när man vill ha en skogsupplevelse är inte så svårt. I Sverige har vi nämligen allemansrätten, som innebär att man i stort sett kan sätta upp ett tält var som helst under ett dygn. Dock gäller det att man inte får campa på någons ägor hur som helst.

En tältupplevelse kan vara väldigt nyttig för många. Idag har allting blivit så teknikbaserat, och mångas miljö kretsar runt tekniken. Barnen kan må bra av en sådan tripp, lämna tekniken hemma och njuta av naturen.