Camping – En vardagsflykt

Camping kan man säga är en form av vardagsflykt. Idag består oftast vardagen av att jobba, hämta barn på dagis/skola, laga mat och sova. Många gånger känns det som att man lever sitt liv i någon form av hamsterhjul, allt är upprepningar från föregående dagar. Då kan camping  vara ett svar på att få en paus från allt.

Det finns många olika sätt och platser att campa på. Något som har blivit väldigt populärt är att campa med husvagn och husbil. Många väljer en specifik camping att ställa upp sin husvagn på, och bli något som man kallar för långliggare. Det betyder att man har sin husvagn uppställd på en viss camping året runt. Att man väljer att göra på detta sätt kan bero på att man har hittat en plats som känns som rena paradiset för just den personen. Då kan man enkelt på fredagen, direkt efter jobbet, ta sin packning och åka till husvagnen. Det ger då möjligheten till att kunna ha en minisemester precis så ofta som man själv vill.

Var man ställer upp sin husvagn är helt och hållet en smaksak. Något som är vanligt är att man väljer en plats som har nära till havet, eller annan natur som man känner en närhet till. Oavsett var man vill befinna sig är ändå grundtanken densamma: Återhämtning och vila upp sig.

Vissa kanske väljer en plats med närhet till berg eller skog. För dem kan det vara rena paradiset att kunna ströva i skogen, eller bergen. Det gemensamma här är att man kan bara ströva runt, lyssna på fåglarna, och bara få ta dagen som den kommer.

En husvagn skapar ändå en viss bekvämlighet. Här har du plats för att laga mat, gå på toaletten och kunna sova bekvämt. Du kan dessutom reglera värmen här så att du inte fryser. Med en husvagn behöver du aldrig tänka att du måste ställa in semestern på grund av dåligt väder.

Det finns andra sätt att campa på också. Vissa kanske föredrar det gamla traditionella sättet med tält. Det saknar förvisso bekvämligheterna som en husvagn erbjuder, men det bjuder andra fördelar. Om det är ett tält som är litet och behändigt, kan du bära det med dig på längre vandringar. Du kan därmed slå läger när du känner för det, kanske sitta och mysa framför en öppen eld på kvällen, innan du kryper in i din sovsäck i tältet. Många tycker att tält faktiskt skapar en större känsla av frihet än vad husvagn gör.

Det finns faktiskt ett mellanting av dessa också. Denna mellanvariant kallas för campingvagn. Den ser i hopfällt läge ut som en släpvagn, och i utfällt läge som en husvagn gjord i tältduk. Vilket som passar dig bäst måste du själv avgöra.